Voorwoord

Kwaliteit in beweging

Wat is kwaliteit? Dat is voor iedereen verschillend. Daarom praten we daar vaak over bij Odion, met cliënten en medewerkers. Hoe ervaren zij onze zorg en ondersteuning? Wat gaat er goed? Wat kan er beter? Dit jaarverslag bevat een paar van die gesprekken. Ook leest u hoe Odion in 2017 bezig was met goede zorg.

Er is een rode draad in alles wat wij doen: zoeken naar en werken aan een nieuw evenwicht tussen zorg, talenten van mensen en maatschappelijke mogelijkheden. Die balans is leidend in de besturingsfilosofie van Odion. Alle processen hebben daarmee te maken.


Zorg, dat is de kennis en kunde waarmee wij mensen ondersteunen. Talenten, daar draait het om, of het nu om medewerkers gaat of om mensen met een beperking. De maatschappelijke mogelijkheden hebben alles te maken met ons motto: met zorg het gewone leven ondersteunen. Het gewone leven, dat is wonen in een huis dat je thuis is, werk dat je voldoening geeft, technologie die jou minder afhankelijk maakt of de manier waarop je je vrije tijd invult. De maatschappelijke mogelijkheden die bijvoorbeeld door het VN-verdrag een nieuwe dynamiek hebben gekregen.

In onze ondersteuning staat de relatie centraal: ik ben er voor jou zoals jij er voor mij bent. Eigenaarschap en eigen regie liggen aan de basis van ons professioneel handelen. Via dit jaarverslag geven wij u een beeld van de manier waarop Odion dagelijks met kwaliteit bezig is. Uiteraard met onze rode draad als uitgangspunt.


Henk Steen

Bestuurder